Een inbraak in huis is een nachtmerrie voor veel mensen! Zeker wanneer je pas sinds kort in je nieuwe woning woont. Heb jij ook te maken gehad met een inbraak in huis? In dit artikel lees je welke stappen je in zo’n geval zou moeten zetten. Het is belangrijk om een inbraak op de juiste wijze af te wikkelen, om de kosten voor het herstel van de schade vergoed te kunnen krijgen bij je verzekeraar. Zorg er altijd voor dat je een inboedel- en woonverzekering afsluit als je in een nieuwe woning komt te wonen. Vaak kun je deze meeverhuizen vanuit je oude woning!

Aangifte doen en schade op laten nemen

Allereerst is het bij een inbraak belangrijk om aangifte te doen. Op het moment dat de inbrekers nog in de buurt van je woning kunnen zijn, is het verstandig om 112 te bellen. In andere gevallen kun je de politie zonder spoed laten komen. De politie stelt de aangifte op en probeert eventuele inbraaksporen veilig te stellen. Dit vergroot de kans dat inbrekers gepakt kunnen worden.

Nadat de aangifte opgenomen is, kun je de inbraak melden bij je verzekeraar. In sommige gevallen komt de verzekeraar zelf ook nog langs om de schade te beoordelen. Zeker wanneer de inbraakschade beperkt is, kan dit het geval zijn. Een verzekeraar wil er immers zeker van zijn, dat er ook daadwerkelijk bij je ingebroken is.

Inbraakschade aan je woning laten herstellen

Zijn de politie en verzekeraar bij je langsgekomen? In dat geval kun je een slotenmaker inschakelen om de inbraakschade aan je woning te laten herstellen. Slotenmakers bieden niet alleen tijdens kantoortijden hulp bij het oplossen van inbraakschade. Ook op de late avond en in het weekend kun je op een slotenmaker bij jou in de buurt rekenen. Bekijk de website van een slotenmaker, om te zien welke mogelijkheden zij bieden na een inbraak in je woning.