Selecteer een pagina

Ben je van plan om je woning te verkopen? Nu de woningwaardes beginnen te stijgen besluiten steeds meer mensen om hun woning te verkopen. Je kunt de woning echter ook verhuren. De woning onderverhuren is een goede manier om geld te verdienen, maar je kunt zo ook afwachten tot de woningwaarde op z’n hoogste is. Het verkopen en het verhuren van de woning hebben beiden voor- en nadelen. Twijfel jij nog over welke optie voor jou het meest geschikt is? Dan is het verstandig om verder te lezen. Je krijgt hier een goed beeld van de voor- en nadelen.

De woning verkopen

Het grootste voordeel van je woning verkopen is dat je direct een groot bedrag ontvangt. Als je niet voldoende bij elkaar gespaard hebt voor een nieuwe woning, dan is er soms geen andere optie. Het nadeel van de woning verkopen op dit moment is dat de prijzen van de woningen nog flink kunnen stijgen. Als je meerdere woningen bezit, dan kan het verstandig zijn om nog langer te wachten. Echter, verschilt dit ook per regio en weet je dit nooit helemaal zeker.

De woning verhuren

Het voordeel van de woning verhuren is dat dit je op de lange termijn flink wat geld op kan leveren. Dit is vooral aantrekkelijk als je meerdere woningen bezit. Je kunt er ook voor kiezen om de woning te verhuren, terwijl je wacht tot de waarde van de woning op z’n hoogste is. Bedenk wel dat je als verhuurder ook heel wat verantwoordelijkheden hebt. Als er iets mis is met de woning, dan zul je dit wel op tijd op moeten lossen. Indien je het niet ziet zitten om regelmatig iets aan de woning te laten doen, dan is het een betere optie om de woning te verkopen.