Selecteer een pagina

De energierekening wordt alsmaar hoger. Dat heeft onder meer te maken met de dalende beschikbaarheid van gas, hogere belastingen, hogere energiebehoefte en zelfs een verhoogde vraag vanuit België. Wat kun je hieraan doen? Zorgen dat je in ieder geval het goedkoopste energieabonnement hebt! Dus niet voor langere tijd blijven slapen bij diezelfde, onnodig dure energieleverancier. Maar juist elk jaar opnieuw overstappen naar de goedkoopste aanbieder van energie!

Liberalisering van de energiemarkt

Overstappen van energie is inmiddels niets nieuws onder de zon. Sinds de liberalisering van de energiemarkt jaren geleden, kun je als consument overstappen naar de leverancier van jouw keuze. Het idee daarachter destijds, was dat daardoor energiebedrijven zich weer meer gingen inspannen om klanten te werven en behouden, zodat de energieconsument kon profiteren van hogere kwaliteit en service voor een lagere prijs.

Blijf niet slapen bij je energieleverancier

Toch is de huidige energiemarkt niet altijd even transparant. Door de vele abonnementsvormen met verschillende looptijden en vaste en variabele tarieven bijvoorbeeld, is het een enorme klus om dit alles zelf te vergelijken. Het gevolg daarvan? Veel mensen vinden het teveel gedoe en vinden hun huidige energieleverancier wel best. Daardoor blijven consumenten vaak onnodig lang lid. Het kan namelijk meestal net goedkoper, terwijl overstappen naar goedkope energie online zo geregeld is!

Eenvoudig online energie vergelijken

Overstappen kan eenvoudig en onafhankelijk online op energievergelijkingswebsites. Daar hoef je slechts enkele gegevens in te vullen om direct een compleet aanbod te krijgen van de goedkoopste energieleveranciers beschikbaar voor jouw huishouden. Zo heb je snel goedkope energie gevonden! Daadwerkelijk overstappen is daarna ook een fluitje van een cent via dezelfde website.

Energie vergelijken zakelijk

Niet alleen als consument, maar ook als ondernemer in een midden- of kleinbedrijf kun je besparen op je energiekosten. Zakelijk energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste energieleverancier is een simpele besparing voor je bedrijf of organisatie. Met een zakelijke energievergelijker zie je eenvoudig bij welke leverancier je het goedkoopste uit bent!