Selecteer een pagina

Wanneer je een eigen huis hebt is het belangrijk om het goed te verzekeren. Het is ook goed om ieder jaar te kijken of de dekkingen nog goed zijn. De brandverzekeringen vergelijken is een enorm slim idee. Daarnaast zijn er nog andere verzekeringen om rekening mee te houden. Door ze allemaal jaarlijks door te nemen weet je zeker dat je jouw huis goed verzekerd hebt. Waar moet je op letten? 

De verzekerde waarde

Het is belangrijk om de juiste waarde te verzekeren van de woning. Kijk ieder jaar na wat de herbouwwaarde is. Als de waarde te laag is dan krijg je bij een schade niet het volledige bedrag vergoed om de woning opnieuw te bouwen. Het is natuurlijk niet prettig. Kies ervoor om ieder jaar de waarden te controleren om ervoor te zorgen dat je niet onderverzekerd bent. Het is belangrijk voor de waarde van de woning en ook voor de waarde van de inboedel. Kies voor de juiste waardebepaling systemen. 

Bijstand bij een schade

Het is belangrijk om te controleren of er ook bijstand is bij een schade. Is er onderdak bij een brand van je huis? Transport met een ziekenwagen als iemand gewond raakt en ook voor het overbrengen van de inboedel naar een andere plek. Het is goed om het na te kijken op de polis. In geval van een schade is het belangrijk om de volle ondersteuning te krijgen. Het is dan immers al vervelend genoeg wat er gebeurt. 

De rechtsbijstanddekking

Vaak denken we er niet aan en nemen we een verzekering zonder rechtsbijstanddekking. De dekking is belangrijk. Het zorgt voor de juiste juridische hulp wanneer er een brand is of een andere onduidelijkheid over de dekking van de schade. Door de juiste maatregelen te nemen voordat de situatie zich voordoet kun je altijd met een goed gevoel slapen.