Ben je onlangs in een nieuwe woning getrokken? In dat geval kan het verstandig zijn om eens kritisch naar de beveiliging van deze woning te kijken. Het komt regelmatig voor dat er al maanden niet meer naar de sloten op ramen en deuren gekeken is, met alle gevolgen van dien. Inbrekers gebruiken steeds nieuwe inbraakmethodes, waardoor ze je nieuwe woning mogelijk heel eenvoudig binnen kunnen komen. Een aantal voorbeelden van populaire inbraakmethodes zijn onder meer lockpicking, kerntrekken en flipperen. In dit artikel geven we tips om de beveiliging van je nieuwe woning aan te scherpen.

Tip 1: zorg voor nieuw hang- en sluitwerk

Voor het schrijven van dit artikel spraken we met een ervaren slotenmaker, over de mogelijkheden om de beveiliging van woningen te verbeteren. Via deze slotenmaker leerden we onder meer, dat het belangrijk is om voor hang- en sluitwerk met een hoge SKG-rating te kiezen. Dit hang- en sluitwerk beschermt je woning tegen de meest voorkomende vormen van inbraak in huis.

Tip 2: laat een alarmsysteem in huis installeren

Naast het gebruik van nieuw hang- en sluitwerk op ramen en deuren, is het raadzaam om voor een alarmsysteem in huis te kiezen. Op het moment dat het alarmsignaal geactiveerd wordt, zal dit inbrekers afschrikken. De kans dat inbrekers gepakt worden neemt hierbij immers sterk toe. Je kunt een alarmsysteem tegenwoordig helemaal naar eigen inzicht samenstellen.

Tip 3: kies voor een beveiligingscamera aan de gevel

Een derde mogelijkheid om de beveiliging van je woning te verbeteren, is het gebruik van een camera aan de gevel. Dit hoeft geen dure beveiligingscamera te zijn! Ook het gebruik van een zogenaamde dummycamera kan inbrekers al afschrikken als zij je woning binnen proberen te komen. Een dummycamera maakt echter geen beelden van de inbrekers.