Ben je van plan om een geheel nieuwe woning te bouwen? Of wil je een bestaande woning van een uitbreiding voorzien? In beide gevallen is het verstandig om goed na te denken over de aannemer die je voor deze klus inschakelt. Het komt regelmatig voor dat een aannemer mooie beloftes niet waar kan maken, waardoor het project sterk uitloopt of ineens veel duurder blijkt te zijn. Een goede aannemer voorkomt hogere kosten, evenals een onnodige vertraging tijdens het project. In dit artikel geven we handige tips om een geschikte aannemer voor je bouwproject te vinden.

Informeer eens bij vrienden en familie in de buurt

Een van de mogelijkheden die je hebt, is het inwinnen van informatie bij vrienden en familie. Er is niets betrouwbaarder dan hun advies! Welke aannemer of vakman is goed bevallen? Met welke aannemer hebben zij minder goede ervaringen? Enzovoorts. Op basis van het advies van vrienden en familie kun je vervolgens meerdere offertes aanvragen. Kies niet altijd voor de goedkoopste aannemer, maar zoek naar een aannemer met een gemiddelde prijs voor de uit te voeren werkzaamheden.

Tip: je kunt ook op internet naar informatie over aannemers zoeken!

Vraag naar het netwerk van een aannemer

Naast de mogelijkheid om bij vrienden en familie naar geschikte aannemers te vragen, kun je bij de aannemer zelf naar zijn of haar netwerk vragen. Des te meer vakmensen een aannemer in zijn netwerk heeft, des te kleiner is de kans op hogere kosten of vertraging. Denk bij vakmensen aan loodgieters, elektriciens, slotenmakers, enzovoorts. Je kunt er ook voor kiezen om zelf vakmensen in te huren voor de uitvoering van je project. Kijk eens op een website van een slotenmaker in Nieuwegein, Arnhem of Utrecht om te zien welke diensten zij aanbieden.