Sta je voor een verhuizing naar een nieuwe woning? In dat geval zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Een goede voorbereiding is bij een verhuizing naar je nieuwe woning essentieel. Je wilt immers voorkomen, dat de verhuizing voor schade aan je inboedel zorgt, dat belangrijke zaken vergeten worden, enzovoorts. In dit artikel zetten we een aantal van deze zaken voor je op een rijtje, zodat je goed voorbereid aan de verhuizing kunt beginnen.

Voor de verhuizing zelf zou je een verhuisbedrijf in kunnen schakelen. Het verhuisbedrijf zorgt dat meubels schadevrij in je nieuwe woning worden afgeleverd. Zo heb je hier zelf geen omkijken meer naar.

Zorg voor het uitvoeren van kleine verbouwingen

De kans is relatief groot dat je kleine verbouwingen of renovatiewerkzaamheden aan je nieuwe woning uit wilt voeren. Wanneer je de kans hebt, is het raadzaam om dit voor de verhuizing te doen. Op deze manier heb je alle ruimte voor het uitvoeren van de werkzaamheden en wordt schade aan de meubels voorkomen. Denk aan het plaatsen van een nieuwe keuken, het openbreken van muren, het vervangen van sloten, enzovoorts. Klik op deze link als je meer wilt weten over de noodzaak van het vervangen van sloten op de ramen en deuren van je nieuwe woning.

Geef de adreswijziging vooraf door aan instanties

Minstens zo belangrijk als het tijdig uitvoeren van renovatiewerkzaamheden in huis, is het doorgeven van een adreswijziging aan instanties. Denk bijvoorbeeld aan je verzekeraar, de gemeente waarin je komt te wonen, enzovoorts. Er zijn verschillende partijen die hier een service voor aanbieden. Je geeft hierbij vooraf aan waar de adreswijziging doorgegeven moet worden, waarna zo’n bedrijf deze taak voor je uitvoert. Het scheelt je veel tijd en moeite!

Tip: geef je verhuizing ook tijdig door aan de energieleverancier. Het meeverhuizen van je energiecontract kan voor hogere maandlasten zorgen.